لولهی صنعتی، عمدتاً از جنس فولاد است و ضخامت و مقاومت بیشتری نسبت به سایر لولهها دارد و به دلیل ضخامتش، با نام گوشتدار صنعتی نیز شناخته میشود. در این مقاله قصد داریم در مورد لوله صنعتی، کاربرد و مزایای آن صحبت کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.
لوله ابزاری است برای انتقال جریان آب و گاز و سایر مایعات که شکل ظاهری آن شبیه به استوانهی توخالی است. از لوله برای انتقال منظم جریان سیّال استفاده میشود. لوله کشی در صنایع پالایشگاهی، نیروگاهها، انتقال آب و فاضلاب، سیستمها و تاسیسات سرمایشی و گرمایشی و مواردی از این قبیل استفاده میشود. در این مقاله قرار است به طور کامل در مورد کاربرد لوله، انواع آن، فرآیند تولید لوله و غیره صحبت کنیم.
لولهها به صورت کلی با قطر خارجی، ضخامت دیوارهی لوله و شاخص تعیین میشوند. برای اندازهگیری قطر داخلی لوله، باید ابتدا قطر خارجی لوله و ضخامت آن را به دست آورد.
لولهها، از متریال و جنسهای مختلفی تولید میشوند. فلز، آلیاژ، سرامیک، فایبرگلاس، بتن و پلاستیک از عمدهترین جنسهای انواع لوله هستند. انتخاب نوع و جنس لوله برای مصرفکنندگان باید با توجه به پروژهی مورد نظر صورت پذیرد. انتخاب جنس لوله به عوامل مختلفی از جمله طراحی فشار و دما، هزینهها و موارد دیگری بستگی خواهد داشت.
از لحاظ طولی، لولهها دارای ابعاد مختلفی هستند که با توجه به نوع کاربرد، از لولههای بلند یا لولههای کوتاه استفاده میشود. موارد متعددی هستند که برای انتخاب لوله در یک سیستم انتقال سیّال در نظر گرفته میشوند. این موارد عبارتند از:
-
دبی و فشار سیال
-
نوع و میزان خورندگی سیال
-
شرایط آب و هوایی محیط
-
محل قرارگیری لوله (روکار یا توکار بودن لوله)
- میزان ارتعاشات موجود در سیستم لولهکشی
لوله صنعتی چیست : کاربرد و ویژگی آن
کاربرد لوله صنعتی
لوله صنعتی به لولهای از جنس فولاد کربن گفته میشود که از طریق شکلدهی ورق سیاه و به صورت درزدار تولید میشود. این نوع لوله برای مصارف صنعتی و ساختمانی کاربردهای زیادی دارد. برخی از این کاربردها عبارتند از:
-
کارخانهها
-
انتقال سیالات
-
صنایع پتروشیمی
-
پروژههای ساختمانی
-
پلهای فلزی و خرپاها
-
این محصول میتواند جهت تجهیزات ایمنی راهها استفاده شود.
-
انتقال مواد (نفت و گاز): در حقیقت میتوان گفت به علت ضخامت این لوله های فولادی، انتقال موادی همچون نفت و گاز با آنها بهتر انجام میگیرد.
لوله، ابزاری است برای انتقال جریان آب و گاز و سایر مایعات که شکل ظاهری آن شبیه به استوانهی توخالی است. از لولهکشی، در صنایع پالایشگاهی، نیروگاهها، انتقال آب و فاضلاب، سیستمها و تأسیسات سرمایشی و گرمایشی و مواردی از این قیبل استفاده میشود. ادامهی این مقاله را میتوانید در مطلب «لوله چیست و انواع آن» بخوانید.
انواع لوله صنعتی
طبیعتاً مانند بسیاری از محصولات فولادی دیگر، لوله صنعتی هم دارای انواع مختلفی است که شامل موارد زیر میشود:
-
لولهی صنعتی آلیاژی: نسبت به درجه حرارت، مقاومت بالایی دارد. کاربرد این لولهها در صنایع برق و صنایع شیمیایی است.
-
لولهی صنعتی بدون درز (مانیسمان): کاربرد آنها در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی به خوبی مشاهده میشود.
-
لولهی صنعتی گالوانیزه: در برابر زنگزدگی و اسید، مقاومت بالایی دارد. این محصول، در دو وزن سبک و متوسط در بازار عرضه میشود و به رنگهای تیره و خاکستری تولید میشود.
-
لولههای چدنی: مهمترین ویژگیهای لولهی چُدنی عبارتند از:
-
عدم یخزدگی و ترکیدگی: این ویژگی سبب میشود که لولهها در فصول سرد سال، دچار یخزدگی و ترکیدگی نشوند.
-
بالا بودن عمر مفید لولهی چدنی: این لولهها عمر بالایی دارند و میتوان زمان زیادی از آنها استفاده نمود.
-
ضخامت بالا و قیراندود بودن آن: ضخامت بالای آن موجب مقاومتش نیز شده است.
-
جلوگیری از صداهای آزار دهنده: در اثر انتقال مواد، ممکن است صداهای آزار دهندهای به گوش برسد؛ اما این لوله از بروز چنین صداهایی پیشگیری میکند.
-
مقاومت بالا در مقابل لرزش و فشار: هنگام لرزش و فشارهای متعدد، مقاومت خوبی از خود نشان میدهند. این یکی از ویژگیهای منحصر به فرد لولههای چُدنی است.
-
فرسودگي خیلی کم در دراز مدت: در زمان طولانی، عمدتاً تغییر حالت چشمگیری نمیدهد و دیرتر از سایر رقبای خود، فرسوده میشود.
-
قیمت مناسب: لولهی چُدنی صنعتی، نسبت به سایر لولهها قیمت نسبتاً مناسبتری دارد.
-
مانع شدن از خروج بوی بد فاضلاب: وجود آب درون لوله، موجب جلوگیری از بوی نامطبوع فاضلاب میشود.
لولهی صنعتی دارای کاربُردهای مختلفی است؛ البته میتوان گفت که این لوله، کاربردهای مختلفی برای ساخت سازههای صنعتی دارد و در شرایط آبوهوایی نامناسب هم گزینهی بسیاری مناسبی برای پروژههای ساختمانی است.
ویژگیهای لوله صنعتی
از مهمترین ویژگیهای لوله صنعتی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
تنوع بالا
-
جوشپذیری عالی
-
بدون درز بودن این محصول
-
جنس فولاد
-
قیمت مناسبب
-
ضخامت بالا
-
موجود در سایزهای ۱/۲ (یک دوم) الی ۱۶ اینچ
روش تولید لولههای صنعتی
به صورت کلی، لولههای صنعتی طبق فرآیند زیر تولید شده و به بازار عرضه میشوند:
در مرحلهی اول، بُرشکاری انجام میشود. سپس نوار ورق به اندازهی محیط لوله آماده و مهیّا میشود. در مرحلهی دوم، ورق به لولهها تبدیل میشود. مرحلهی سوم، درز لوله جوشکاری میشود که جوشکاری، عمدتاً به دو صورت القایی و مقاومتی اتفاق میافتد.
سپس از سطح جوش، بُرادهبرداری شده و تقسیمبندی لولهی فولادی به شاخههای مساوی انجام میشود و در پایان، کیفیت محصول، مورد بررسی و بازرسی قرار میگیرد. اگر این مراحل با دقت کافی و لازم انجام شود، نتیجهی نهایی، محصولی بینظیر و عالی بوده و رضایت مشتری و خریدار را در پی خواهد داشت.
قیمت لوله صنعتی به عوامل متعددی وابسته است. این عوامل می تواند کیفیت، جنس، ضخامت ،قطر و اندازه، نرخ و قیمت فولاد در بازار های داخلی و خارجی و نرخ دلار باشد. برای اطلاع از قیمت این محصول روی لینک زیر کلیک کنید:
سخن پایانی
لولههای صنعتی با استفاده از ورقهای فولادی به یکدیگر جوش داده میشوند. این نوع لوله در اندازههای متفاوتی وجود دارد. همان طور که اشاره کردیم، ضخامت لولهی صنعتی در مقایسه با دیگر لولهها بالاست و برای انتقال نفت و گاز در مسافتهای طولانی مورد استفاده قرار میگیرد. در نهایت، اگر قصد دارید لولهی صنعتی خریداری کنید، با افراد متخصص و کارشناس در این زمینه مشورت فرمایید.
برای اطلاع از روند تغییرات قیمت لوله، میتوانید به سایت پترو ارس مراجعه کنید ویا با تماس با واحد فروش از قیمت روز لوله اطلاع داشته باشید